Workshopreeks – Stress van stress?


Workshopreeks: “Stress van stress? – Ontdek hoe stress je in beweging brengt”

In samenwerking met Joke van De Kracht van Zachtheid – relaxatietherapeut en yoga docente.

Joke (De Kracht van Zachtheid) en Tine (HorseNature) slaan de handen in elkaar voor deze unieke workshop-reeks! Tijdens 3 zondagvoormiddagen verdiepen we ons in het thema ‘stress’.
Daarbij gaan we verder dan theoretische inzichten, we gaan aan de slag met verschillende activiteiten en helpen je zo ontdekken wat jou stress geeft, hoe je anders met die situaties om kan gaan en hoe je jouw veerkracht kan vergroten om tegenslag het hoofd te bieden. Zo brengen we jou in beweging rond dit thema, dat velen bezighoudt, zodat er echt iets kan veranderen.
De locatie van HorseNature leent zich hier uitermate voor. Temidden van de rust, de natuur, de velden en de paardjes, krijg je de kans om (terug) dichter bij jezelf te komen en zo je weg vooruit te ontdekken.
WAT KAN JE VERWACHTEN?
  • Workshop 1: Hoe ga ik om met stress? We ontdekken samen het mechanisme achter stress en je staat stil bij je eigen reacties op stress. We gaan aan de slag tijdens de activiteit om je intentie rond stress-hantering helder te krijgen en je kan deze aftoetsen bij de paardjes. Daarnaast reiken we een aantal technieken aan om met stress om te gaan, aangepast aan je eigen voorkeuren, zodat je ze ook in de praktijk kan inzetten.
  • Workshop 2: Wat heb ik te leren van stress? We ontdekken samen waarom bepaalde situaties/personen/gebeurtenissen ons zo uit balans brengen, welke onze triggers zijn en hoe die eigenlijk geboren worden uit onze eigen talenten. Door waarderend te kijken naar stress, ontdekken we welke boodschap het ons brengt. Tijdens de verschillende activiteiten zoeken we naar de manier die bij jou past om de boodschap die stress je brengt een plaatsje te kunnen geven. Via meditatie, creatieve therapie en bij de paarden kan je jouw boodschap helder krijgen.
  • Workshop 3: Hoe bouw ik aan mijn veerkracht voor de toekomst? We ontdekken samen de bronnen van veerkracht waar je op kan terugvallen als het toch even moeilijk gaat. Tijdens de activiteiten ervaren we onder meer hoe zaken zoals lichaamshouding en onze eigen gedachten een grote impact hebben op onze veerkracht en hoe we deze dus bewust kunnen inzetten.
WIE ZIJN WIJ?
Joke is het gezicht achter de Kracht van Zachtheid. Ze is gediplomeerd ergotherapeute, relaxatietherapeute en yoga docente.
Joke: “Ik ondersteun vanuit mijn deskundigheid, ervaring en intuïtie (fysiek) sensitieve vrouwen om vanuit zachtheid te groeien naar meer rust en kracht. Daarbij gebruik ik verschillende vormen van lichaamsgericht werk en therapeutisch herstellende yoga. Ik verdiep mij voortdurend in de laatste wetenschappelijke inzichten rond stress, burnout, chronische pijn- en vermoeidheidsklachten en draag deze inzichten over via voordrachten en workshops.” – meer info: www.dekrachtvanzachtheid.be
Bij HorseNature creëert Tine een plek waar iedereen met zijn of haar verhaal welkom is, temidden van de natuur en de paarden. Als psycholoog en persoonlijke coach met behulp van paarden helpt ze deelnemers ontdekken wat zij nodig hebben om een stapje vooruit te kunnen op hun eigen pad.
Tine: “Ik begeleid mensen in hun persoonlijk groeiverhaal, zodat ze niet langer vast komen te zitten in aloude gewoontes of overtuigingen. Ik zet mijn paarden in als mede-coach omdat zij door de woorden en verhalen heen kijken en snel inschatten waar het voor jou echt om draait. ‘Geen woorden maar paarden’, dat maakt coaching met behulp van paarden zeer effectief en ervaringsgericht.” – meer info: www.HorseNature.be
PRAKTISCHE INFO
3 zondagvoormiddagen telkens van 9h30 tot 13h (met de mogelijkheid de eigen meegebrachte lunch aansluitend ter plaatse te nuttigen).
Data: De eerste lessenreeks is afgelopen. We voorzien een nieuwe reeks vanaf najaar 2021.
Jouw investering: 254 EUR incl. BTW