5 ‘How to’ tips voor meer ZELFKENNIS – Tip 3


Tijdens de inleidende blog vorige week van de reeks ‘5 How to tips voor meer zelfkennis‘, legde ik uit wat zelfkennis is en waarom het voor jou belangrijk is. In de vorige blogs gaf k reeds de eerste 2 tips om aan de slag te gaan met zelfreflectie en het Ofman kwadrant rond je talenten. De komende weken bezorg ik de volgende concrete tips over hoe je dat aanpakt, meer zelfkennis opbouwen.

TIP 3: Feedback vragen

 Ook in mijn blog rond persoonlijke groei besteedde ik reeds aandacht aan feedback vragen – je leest eerdere blogs door te klikken op de link: https://horsenature.be/blog/

Ik herhaal hier graag mijn belangrijkste tip rond feedback vragen: Veel mensen zijn het eigenlijk helemaal niet gewoon om feedback te geven… Meestal hebben ze geen idee hoe daaraan te beginnen! Dus, maak ze het leven makkelijk en vraag specifieke feedback over een situatie/recente gebeurtenis en waar je de mening vraagt van de ander over je aanpak.

Want dat is feedback, je krijgt je eigen gedrag/aanpak terug (feed-back), maar dan door de ogen van iemand anders! Een feedback kan daarom nooit juist of fout zijn. Iemand kan jouw gedrag niet juist of fout gezien hebben. Ze hebben het wel op hun eigen, unieke maier gezien, vanuit hun perceptie. Het interessante is vaak om te ontdekken waarom die persoon je gedrag heeft ervaren zoals hij/zij het heeft gezien. Want iedereen heeft een eigen perceptie over wat er gebeurt…

Ik deel graag een eigen voorbeeldje:

  • Er is een vergadering met collega’s, er wordt een nieuwe manier van werken besproken. Ik luister aandachtig naar alle input, ideeën en voorstellen. Op het einde zit ik echter nog met een aantal belangrijke vragen, die ik dan ook stel. Ik merk echter dat een aantal collega’s verveeld reageren en dat er amper nog tijd is om zaken te herbekijken. Met een wat vervelend gevoel verlaat ik de vergadering en besluit feedback te vragen.
  • Dit is wat mijn collega me vertelt: ze begrijpt niet waarom ik eerst niets zeg en precies met alles instem, en dan pas op het einde met een hoop vragen kom. Ze krijgt ook de indruk dat ik dingen in vraag stel, die eigenlijk al beslist waren. Ze was bezorgd als we alles openiwu zouden bekijken, we uiteindelijk nooit van start kunnen gaan.
  • Gezien een feedback niet ‘juist’ of ‘fout’ is, ga ik nu niet uitleggen ‘waarom’ ik gedaan heb wat ik gedaan heb. Ik heb er ogetwijfeld goede redenen voor: ik wilde eerst het hele verhaal en wou de persoon ook niet onderbreken door al vragen te stellen over stukken die nadien nog komen
  • Ik wil in deze feedback vooral begrijpen hoe mijn gedrag is overgekomen op anderen, welke perceptie ik heb gegeven. In dit geval heb ik, door te wachten met mijn vragen, de indruk gewekt dat ik het eens wat met alles dat is besproken. En daardoor was het dus vreemd dat ik ineens toch een berg vragen had en zaken terug ter discussie stelde.
  • Wat kan ik hier nu uit leren? Wel ik zou volgende keer toch sneller mijn vragen kunnen stellen… Maar dat vind ik zelf eigenlijk maar niks. 😉 Maar ik kan misschien ook al vroeger aangeven dat ik nog met een aantal bedenking zit, dat ik nog twijfels heb of dat er bepaalde puntjes nog niet duidelijk zijn. Maar dat ik graag eerst het hele verhaal hoor, voordat ik begin vragen te stellen. Zo kan ik toch doen wat ik graag doe (eerst luisteren, dan reageren), maar weten anderen ook wel dat ik nog vragen heb, waardoor ze niet verrast zijn.

Dus wat is belangrijk als je feedback vraagt?

  1. Vraag feedback over een concrete (en liefst recente) situatie
  2. Zet je ‘redenen waarom’ even opzij, ga dus niet gaan uitleggen waarom je dat zo gedaan hebt en je dus te verdedigen. Probeer vooral goed te begrijpen wat die andere persoon gezien heeft
  3. Doe iets met de feedback, kijk wat je er uit kan leren, zonder dat je daarom je hele aanpak maar moet veranderen (zie het voorbeeldje)

Benieuwd naar de volgende tip om meer zelfkennis op te bouwen? Volg dan mijn blog de komende weken, want ik deel elke week één van mijn 5 ‘how to’ tips voor meer zelfkennis! Wil je zeker niets missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt elke blog ‘vers van de pers’ meteen naar je doorgestuurd. Klik op deze link en laat je gegevens achter: https://horsenature.be/nieuwsbrief/

Leer je zelf graag iets meer over jezelf of is er een ander thema dat je bezighoudt? Klik op de link en contacteer me voor een vrijblijvende kennismaking of een persoonlijke sessie: https://horsenature.be/contact/


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.