5 ‘How to’ tips voor meer ZELFZORG – Inleiding


Heel graag deel ik met jullie een aantal tips om zelf aan de slag te gaan rond een specifiek thema! En vandaag sta ik stil bij zelfzorg en hoe je daar stappen in kan zetten. Want door voor jezelf te zorgen, sta jij helemaal stevig en kan je alles aan!


Wie voor zichzelf zorgt, zorgt voor een goede vriend!

 

Maar wat is dat nu zelfzorg? Wel zoals de naam het al zegt, zelfzorg is letterlijk ‘voor jezelf zorgen’.

Dit doe je op verschillende gebieden:

  • Fysiek: zorgen voor alles dat met je lichaam te maken heeft
  • Mentaal: zorgen dat ‘je hoofd’ eeft wat het nodig heeft
  • Emotioneel: zorgen voor de gevoelsmatige kant van jezelf

Veel mensen vragen zich af: waarom zou je dat er nu ook nog bijnemen, in deze drukke tijden? Dat voor jezelf zorgen? En ook: ik zorg al zoveel voor anderen, moet ik dit nu ook nog voor mezelf doen?

Eigenlijk is de reden heel eenvoudig: omdat er bepaalde dingen zijn die alleen jij kan doen voor jezelf. En omdat je door voor jezelf te zorgen, de basis legt om er ook voor anderen te kunnen zijn.

In deze inleidende blog rond het onderwerp ‘zelfzorg’, help ik ook meteen graag een belemmerende overtuiging uit de wereld: voor jezelf zorgen is NIET egoïstisch. Want pas als je goed voor jezelf zorgt, kan je meer betekenen voor anderen. Anderen kunnen tenslotte maar op je leunen als je zelf stabiel staat en je kan jezelf maar ten volle ontplooien als je zorgt voor een stevige basis. Zo is zelfzorg eigenlijk een voorwaarde om er voor anderen te kunnen zijn.

En hoe doe je dat dan wel? Ik zet je in deze blog-reeks graag zelf op weg met mijn 5 ‘how to’ tips voor meer zelfzorg! Lees dus de volgende weken zeker deze blog aandachtig. Wil je zeker zijn dat je niets mist? Schrijf je in op de nieuwsbrief en dan krijg je elke nieuwe blog ‘vers van de pers’ en zal je zeker niets missen! Klik op de link en laat je gegevens achter: https://horsenature.be/nieuwsbrief/

Volgende week vind je alvast de eerste van 5 tips in mijn volgende blog: Zorg dat zelfzorg bovenaan je prioriteitenlijstje terecht komt!

Zelfzorg is trouwens een thema dat geregeld aan bod komt in de coaching sessies bij HorseNature. Ik heb daarover dan ook een verhaal geschreven, het verhaal van Anne. In het verhaal lees je hoe Anne helemaal overladen is door alles wat haar richting uitkomt en hoe ze ontdekt dat ze eigenlijk zichzelf een beetje vergeten is. Benieuwd hoe de coaching sessie van Anne met de paarden verliep? Klik op de link en lees haar verhaal: https://horsenature.be/verhaal-van-anne/

Wil je graag zelf aan de slag rond zelfzorg of een ander thema dat je bezighoudt? Klik op de link en contacteer me voor een vrijblijvende kennismaking of een persoonlijke sessie: https://horsenature.be/contact/


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.