5 ‘How to’ tips voor meer ZELFZORG – Tip 5


Heel graag deel ik met jullie een aantal tips om zelf aan de slag te gaan rond een specifiek thema! In deze blog-reeks zet ik je graag op weg met mijn 5 ‘how to’ tips voor meer zelfzorg! Want enkel als je voor jezelf zorgt, sta jij helemaal stevig en kan je er ook ten volle zijn voor anderen!

In de inleidende blog van deze reeks kon je alles lezen over wat zelfzorg eigenlijk is en wat het je brengt door ermee bezig te zijn. De daarop volgende weken gaf ik reeds de eerste 4 tips mee: een motivatie-lijst, een geniet-lijst, hulp vragen en contact met jezelf voor meer zelfzorg! Vandaag deel ik dan ook de 5de en laatste tip in deze reeks. Heb je een blog gemist? Je kan vorige blogs hier nalezen: https://horsenature.be/blog/

TIP 5 – ‘Neen’ is ook een antwoord

Het is eentje die veel mensen niet zo vanzelfsprekend vinden, ‘neen zeggen’.

Maar als je eerlijk bent, kan de wereld eigenlijk prima zonder jouw hulp. En ik bedoel dat niet negatief, want uiteraard ben je belangrijk en iedereen brengt iets in deze wereld dat uniek is…

Maar of je nu die extra taak onmiddellijk doet of volgende week; of je nu tegen je zin naar dat feestje gaat terwijl je lieve in bad wil liggen en of je nu alsnog gaat sporten terwijl je daar geen energie van krijgt en je batterijen beter oplaadt met tv kijken… Dat zal echt het verschil niet maken.

Leer dus ‘neen’ zeggen tegen activiteiten die weinig bijdragen aan je goed gevoel of je ontwikkeling. In dat opzicht kan het goed zijn van tijd tot tijd eens je agenda uit te kuisen. Voor je het weet kruipen er namelijk gewoontes in ons gedrag (de mens is echt een gewoonte-diertje), die echter niets (meer) bijbrengen.

Neem er dus je agenda voor de komende maand bij (zowel werk als privé) en ga aan de slag! Durf dingen veranderen, stoppen met zaken en nieuwe dingen uitproberen, zodat je terug energie krijgt van je leven! En lukt het moeilijk om die ‘neen’ uit te spreken tegen anderen? Geef me een seintje en we bekijken het samen met de paarden. Zodat je hier niet de rest van je leven tegenaan moet blijven lopen! Klik op de link en maak een afspraakhttps://horsenature.be/contact/

Benieuwd naar mijn volgende blogs? Schrijf je in op de nieuwsbrief en dan krijg je elke nieuwe blog ‘vers van de pers’ toegestuurd! Klik op de link en laat je gegevens achter: https://horsenature.be/nieuwsbrief/

Zelfzorg is trouwens een thema dat geregeld aan bod komt in de coaching sessies bij HorseNature. Ik heb daarover dan ook een verhaal geschreven, het verhaal van Anne. In het verhaal lees je hoe Anne helemaal overladen is door alles wat haar richting uitkomt en hoe ze ontdekt dat ze eigenlijk zichzelf een beetje vergeten is. Benieuwd hoe de coaching sessie van Anne met de paarden verliep? Klik op de link en lees haar verhaal: https://horsenature.be/verhaal-van-anne/

Wil je graag zelf aan de slag rond zelfzorg of een ander thema dat je bezighoudt? Klik op de link en contacteer me voor een vrijblijvende kennismaking of een persoonlijke sessie: https://horsenature.be/contact/


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.