Wie is Tine?


Ik ben Tine en ik heet je graag welkom!

Hoofd of Hart, Verstand of Buikgevoel, Denken of Voelen, Stilstaan of doen, Blijven of gaan, Hetzelfde of iets anders… Als ik om me heen kijk lijkt het soms een eindeloze strijd, een heen en weer, het één of het ander, het één ten koste van het ander…

Die zoektocht naar balans en evenwicht zie ik bij zoveel mensen terugkomen. Onze focus op werk gaat ten koste van ons sociaal leven. Of we zetten ons gezin voorop, maar dreigen onszelf daarin te verliezen. We maken deel uit van de ‘rat race’, hollen constant, maar verliezen voeling met onszelf, met wie we werkelijk zijn en waarom we op deze aardbol rondlopen. Allemaal hebben we nood aan het herstellen van balans en dichter bij onszelf komen.

Samen met mijn partner creërden we voor onszelf een inspirerende omgeving met natuur, met rust, met stilte, ruimte om te ademen en met paarden natuurlijk! Een omgeving waar alles terug met elkaar in verbinding kan komen, zodat het een “EN” verhaal wordt. En deze plek deel ik graag! Met zij die zoeken, zij die vast zitten of net wegrennen, zij die heel veel hoofd denken of net heel veel hart voelen. Graag ondersteun ik je in je zoektocht, bij het nemen van een stapje in de richting die voor jou ‘juist’ voelt, zodat je terug in beweging kan komen. En de omgeving, die helpt je daarbij!

Ik heet je graag welkom met alles wat je meebrengt, met wat er al is en wat wil ontstaan, met wat je graag in de spotlight zet en wat achterop is meegefietst. Het mag er zijn.

Wat misschien ook nog belangrijk is om te weten, is dat ik een professionele en kwalitatieve aanpak, gericht op resultaat belangrijk vind. Ik ga verder dan een vrijblijvende babbel tijdens de coaching sessie, want dat zou zonde zijn van jouw tijd en die van mij. Ik volgde dan ook verschillende opleidingen zodat ik je goed kan ondersteunen. Mijn basisopleiding als coach bestaat uit 4 peilers:

  1. Master Psychologie / UGent (2006): hier leerde ik de basis van menselijk gedrag
  2. Integrale Coaching Essentials / Your Coach (2014): hier leerde ik basisvaardigheden als coach en ontdekte ik hoe je denken, voelen en ervaren met elkaar kan combineren, zodat alle aspecten van het leervermogen van coachees aangesproken worden
  3. Oplossingsgericht coachen / Il Faro (2017): hier leerde ik technieken om coachees naar oplossingen te begeleiden, hun eigen oplossingen uiteraard
  4. Horse Reflected Coach / I for Horse (2020): Deze opleiding is gecertificeerd door EMCC (Europese coaching federatie)) wat meteen ook een kwaliteitslabel geeft aan degenen die slagen voor het examen. Hier groeide ik als coach door de paarden te leren integreren in het proces en als mens door ook mijn eigen groeipad te bewandelen

Daarnaast vind ik het belangrijk om me blijvend en in de breedte rond diverse topics bij te scholen. Zodat ik steeds de nieuwste inzichten ken en technieken kan toepassen om mensen op weg te helpen op hun pad. Een aantal voorbeelden:

  • Systemisch begeleiden met paarden (jaaropleiding wordt afgerond in juni 2021)
  • Traumabegeleiding met paarden (wordt afgerond najaar 2021)
  • Werken met nieuw samengestelde gezinnen / Cindy Schepers – Beter Samengesteld (2020)
  • Rouw te paard / I for Horse (2020)
  • Insights Discovery Practitioner / Insights (2016)
  • Loopbaancoaching / Hudson (2015)

Zin om eens langs te komen? Schrijf je in voor een initiatie in groep of een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan nodig ik je uit bij HorseNature en kan je zelf de plek ontdekken en ervaren wat coachen met behulp van paarden jou kan brengen.

Wil je graag meteen aan de slag? Contacteer me en we maken een afspraak!