5 ‘How to’ tips voor meer ZELFZORG – Tip 2


Heel graag deel ik met jullie een aantal tips om zelf aan de slag te gaan rond een specifiek thema! In deze blog-reeks zet ik je graag op weg met mijn 5 ‘how to’ tips voor meer zelfzorg! Want enkel als je voor jezelf zorgt, sta jij helemaal stevig en kan je er ook ten volle zijn voor anderen!

In de inleidende blog van de reeks kon je alles lezen over wat zelfzorg eigenlijk is en wat het je brengt door ermee bezig te zijn. In mijn vorige blog gaf ik je ook de eerste tip mee: een motivatie-lijst voor zelfzorg! Vandaag en de volgende weken volgen de andere 4 tips. Heb je een blog gemist in de reeks? Je kan vorige blogs ook hier nalezen: https://horsenature.be/blog/

TIP 2 – Zorg voor een geniet-lijst

Zorg dat je weet hoe je voor jezelf kan zorgen!

Want als we helemaal overladen zijn en je moet dan nog moet beginnen bedenken wat je dan wel zou kunnen doen om voor jezelf te zorgen, dan kom je er meestal niet meer toe. Je hoofd zit tenslotte al helemaal vol op dat moment of de energie ontbreekt gewoon.

Om jezelf daarbij te helpen is het heel waardevol om een ‘geniet-lijst achter de hand te hebben. Dat is een overzicht van kleine en grote zaken waar jij van geniet en die je dus kan doen om even voor jezelf te zorgen. Zie het als een lijst vol inspiratie!

Van lekker uiteten gaan en een namiddag naar de welness over een wandeling in de natuur en sporten tot even zelf je handen masseren, een leuk liedje beluisteren of je favoriete boek doorbladeren. Je kan het zo groot en klein maken als je zelf wil!

Zorg wel voor voldoende kleine ‘geniet-momentjes’, die je makkelijk kan doen op momenten dat het erg druk is. Want net op die momenten dat je er echt geen tijd voor hebt, is het eigenlijk net nodig om het te doen.

Je kan je geniet-momentjes gewoon oplijsten, maar ze ook op afzonderlijke papiertjes schrijven en ze in een doosje bewaren. En dan trek je er eentje uit telkens je er nood aan hebt! Het kan trouwens ook een leuk cadeau zijn om eens aan iemand anders te geven…

Mijn persoonlijke top 3 van kleine geniet-momentjes is:

  • Een kersenpitkussen opwarmen zodat ik ertegen kan kruipen in de zetel of in bed, want warmte helpt me ontspannen
  • Even naar buiten gaan, de weides in, de win of zon of regen voelen en gedag zeggen tegen de paarden
  • Kort mediteren met een begeleidde meditatie voor het slapengaan

Benieuwd naar de andere tips rond zelfzorg? Schrijf je in op de nieuwsbrief en dan krijg je elke nieuwe blog ‘vers van de pers’ toegestuurd! Klik op de link en laat je gegevens achter: https://horsenature.be/nieuwsbrief/

Zelfzorg is trouwens een thema dat geregeld aan bod komt in de coaching sessies bij HorseNature. Ik heb daarover dan ook een verhaal geschreven, het verhaal van Anne. In het verhaal lees je hoe Anne helemaal overladen is door alles wat haar richting uitkomt en hoe ze ontdekt dat ze eigenlijk zichzelf een beetje vergeten is. Benieuwd hoe de coaching sessie van Anne met de paarden verliep? Klik op de link en lees haar verhaal: https://horsenature.be/verhaal-van-anne/

Wil je graag zelf aan de slag rond zelfzorg of een ander thema dat je bezighoudt? Klik op de link en contacteer me voor een vrijblijvende kennismaking of een persoonlijke sessie: https://horsenature.be/contact/


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.