Welkom


Met alles wat je meebrengt, met alles wat bij je hoort en alles wat nog wil ontstaan…

Ik ben Tine van HorseNature, en ik heet je hier graag virtueel welkom. Normaal verwelkom ik je in een heerlijk rustige en natuurlijke omgeving, samen met de paarden – mijn mede-coaches. Hier op mijn website doe ik dit graag met dit welkomstwoordje, waarin ik je wat meer vertel over mijn aanpak en alles wat ik voor je in petto heb op deze website. Ik hoop dat je hier vooral inspiratie vindt om een stapje verder te komen in je eigen verhaal. Je verhaal dat ik trouwens graag leer kennen. Ooit. Wanneer we de kans hebben om elkaar “echt” te ontmoeten. Want daar kijk ik vooral naar uit, dat ik jou en je verhaal welkom mag heten bij HorseNature.

Als je even rond surft, zie je snel dat mijn website vol staat met zaken waar je zelf mee aan de slag kan.

  • Je vindt er bijvoorbeeld mijn blog met concrete tips rond specifieke topics.
  • Je leest er inspirerende verhalen van andere coachees over hun ervaring en inzichten bij HorseNature.
  • En je kan hier ook mijn gratis e-boek ‘Kom in Beweging’ downloaden. Dat heb ik geschreven om je te helpen (terug) in beweging te komen rond een onderwerp waar je vast in loopt. Want niets zo vervelend als het gevoel dat je iets anders wil, maar niet weet wat, waarheen, hoe… En je dus maar lekker blijft zitten in wat je kent, ook al is dat eigenlijk ook niet meer voor jou! Met het e-boek kan je zelf aan de slag, ook als je geen paard hebt. Een echte do-it-at-home gids dus!

En dat is eigenlijk waar het allemaal om draait voor mij… Dat jij zelf zaken in handen kan nemen en het gevoel hebt niet langer vast te zitten. Dat je terug opties ziet. Dat je niet alleen weet, maar ook voelt waarheen je wil. En vooral ook dat je een eerste stapje kan zetten op je nieuwe/vernieuwde/verdere pad. Want het kan hard zijn om te (ver)dragen, dat je telkens ergens tegenaan loopt of je eigen frustratie voelt omdat het maar niet lukt, terwijl je niet weet wat te doen of hoe je er uit kan raken…

Toen ik in 2006 afstudeerde als psycholoog had ik nog geen plannen om persoonlijke coach te worden. In tegendeel, ik wilde me vooral in de bedrijfswereld storten en daar het verschil gaan maken! En dat heb ik ook jaren gedaan met grote voldoening… En net in die bedrijfswereld vond ik mijn echte passie: het begeleiden van mensen in hun persoonlijk (groei)verhaal. Met HorseNature maak ik die droom waar: Iedereen die een stapje wil zetten op zijn/haar eigen pad en daarbij wat assistentie kan gebruiken, is bij mij welkom.

In de coaching zet ik ook graag mijn paarden in, dieren die door de woorden en verhalen heen kijken en meteen inschatten waar het voor jou echt om gaat. We werken daarbij naast het paard en jij krijgt de kans om hen te observeren en te beleven. En dat maakt coaching met behulp van paarden zeer effectief en ervaringsgericht. “Geen woorden maar paarden”, is het motto van het opleidingscentrum waar ik mijn opleiding tot Horse Reflected Coach volgde. En dat vat het mooi samen: eerder dan eindeloos te analyseren, in het verleden te graven en te over-denken, gaan we aan de slag en proberen we zaken uit, kan je ervaren, reflecteren, opnieuw proberen en zo resultaat behalen. Dat maakt het coachen met behulp van paarden zo uniek en waardevol! Hier lees je meer over coaching met behulp van paarden.

Begint het te kriebelen om aan de slag te gaan met je eigen verhaal? Wil je coaching met behulp van paarden zelf eens ervaren en zien wat het je kan brengen? Schrijf je in voor een Initiatie sessie in groep of contacteer me vrijblijvend voor een gratis individueel kennismakingsgesprek en dan kan je het vooral zelf ervaren en beoordelen.

En voor nu: Ga vooral op ontdekking op mijn website en volg me op facebook  of op instagram. Lees, raak geïnspireerd, deel met anderen, begin te dromen, reflecteer, probeer uit… En zie waar het je brengt!

En op het moment dat je iets vast wil pakken, dat je echt aan de slag wil met je eigen verhaal, dan weet je me te vinden en help ik jou een stapje verder.

Ik wens er je alvast veel plezier mee!

Tine – HorseNature

Holler Box